KULINARIUM WIRT - Welkom in het 1er Beisl in de Lexenhof in Nußdorf am Attersee!
Welkom in het 1er-Beisl in het Lex'nhof!
Breng aangename uren door en geniet van specialiteiten uit de Oostenrijkse en internationale keuken in ons bekroonde restaurant.
We arriveren op een zonnige lentedag en verkiezen het luchtige terras boven de gezellige salon. De jongeman in de bediening is vriendelijk en attent, de tafelschikking is veelbelovend met heerlijke Liptauer, rokerige Verhackert en een plakje Duroc spek. De rundvleessoep met kruidenbeignets was onberispelijk. De Innviertler Grammelknödel knoedels waren klein en met bloembeslag, zoals het hoort, en de gebakken zuurkool op de salade was een leuke, zij het overbodige, gang. De kwartelborstjes waren zo zacht als boter, de venkel zacht gestoofd, de knolselderijcrème een genot, net als de aromatische jus. Een lust voor het oog en het gehemelte, de roze gebraden kalfsfilet met aardappelpuree en delicaat groen schuim van wilde knoflook .
Hieruit blijkt de vaardigheid van patron Hans Lugstein, die zijn vak leerde bij de legendarische Karl Eschlböck en duidelijk onverminderd gepassioneerd is over koken. De vanillecrème brûlée met frambozen en chocolade-ijs en de witte chocolademousse met tonkaboon en in rum gedrenkte pruimen zijn ook het proeven waard. Al met al was het een harmonieuze aangelegenheid, en de goede selectie exclusieve wijnen is ook het vermelden waard.
Klik op de knop "PDF nu creëren" om het document te creëren.
Loading...
Hartelijk dank voor uw belangstelling. Wij stellen nu een document voor u op. Dit kan een ogenblik duren. Zodra het pdf gereed is, wordt het in een nieuw tabblad geopend. Hiervoor dient u de pop-upblocker van uw browser voor onze website te deactiveren.