Zoek
Zoeken
Sluiten

BUROIDA Brennkuchl

Mettmach, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt
  • Voor groepen geschikt

Ten tijde van Maria Theresa werden distilleerrechten toegekend aan hardwerkende boeren die zich in een economisch zwakke regio hadden gevestigd. Met dit recht mochten ze 300 liter pure alcohol per jaar produceren. Dit privilege wordt nu al meer dan 100 jaar in de Buroida Brennkuchl met trots van generatie op generatie doorgegeven.

De regionale producten worden zorgvuldig verwerkt tot vloeibare lekkernijen zoals likeur, whisky en Innviertler G9 Dry Gin. De kruidige jeneverbessmaak harmonieert perfect met de braam uit het Kobernaußerwald, terwijl de volrijpe frambozen zorgen voor een ongekende frisheid.

In het heuvelachtige Innviertel zijn er altijd boeren geweest die hun bossen, weiden en akkers naar eer en geweten bewerkten om voor hun gezin te zorgen. Ook de boerderij Buroida ontwikkelde zich in de 18e eeuw tot een indrukwekkend bedrijf en was vanaf dat moment niet meer weg te denken uit het dorp Neulendt. De naam "Buroida", oorspronkelijk "Buchroiter", verwijst naar een ontgonnen beukenbos in de buurt van de boerderij. Naast hun enthousiasme voor het boerenbedrijf ontdekten onze voorouders een passie voor het raffineren van fruit en graan tot unieke distillaten.
Vandaag de dag worden ongeveer 30 koeien, talrijke kalveren, een dozijn kippen, een paar varkens en de goed opgevoede boerderijkat Jakob liefdevol verzorgd op de Buroidagut.

Vers gras, geurig hooi en graan van de plaatselijke velden worden gebruikt als voer voor de dieren. De hoge kwaliteit van het voer maakt het mogelijk om producten van hoge kwaliteit te leveren, zoals melk voor de zuivelfabriek en vlees voor de slager. Op deze manier helpt Buroidagut de markten in de regio Innviertel en daarbuiten te voorzien van smakelijk voedsel.

Volgens de legende distilleerde een voorouder van de Buroida uitstekende whisky, die hij gebruikte om de duivel dronken te voeren en hem uiteindelijk op de vlucht te jagen. Toegegeven, hier is geen betrouwbare bron voor. Wat wel zeker is, is dat Buroida-whisky nog steeds fantastisch goed is. Het wordt overigens geproduceerd op basis van de distilleerwet van Maria Theresa, die ijverige boeren in armere regio's toestond om sterke drank te distilleren. Het is maar goed dat de vorstin destijds het Innviertel naar Oostenrijk heeft gehaald.

In 1998 werd de oude stal omgebouwd tot een boerderijwinkel waar distillaten, whisky en likeuren kunnen worden geproefd en gekocht. Sinds 2019 produceert Buroida Brennkuchl ook G9 Kobernaußerwald Dry Gin, die erg populair is. Op verzoek organiseert de Buroida Brennkuchl graag proeverijen van de eigen brandewijnen voor groepen vanaf 10 personen.


Producten:
Distillaten
likeuren
whisky
jenever
Dry Aged Steaks

  • na afspraak

Rustdag
  • Zondag
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
Betalingsmogelijkheden
overige betaalmogelijkheden
Contante betaling
Innviertel cadeaubon
  • Culinaire partners Opper-Oostenrijk
  • Voor iedere weertype geschikt
  • Voor groepen geschikt
  • Geschikt voor senioren
  • Voor alleenreizenden geschikt
  • Geschikt voor met vrienden
  • Geschikt voor twee
Seizoen
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


BUROIDA Brennkuchl
Neulendt 4
4931 Mettmach

Telefoon +43 7754 2757
Mobiel +43 650 4407630
E-Mail office@buroida.at
Web buroida.at
https://buroida.at

Vind ons ook op

Bezoek onze fansite en Facebook Bezoek ons op Instagram
Contactpersoon
Mijnheer Florian Gumpinger
Neulendt 4
4931 Mettmach

Telefoon +43 650 4407630
E-Mail office@buroida.at
Web buroida.at

wettelijke contactgegevens

Buroida
Neulendt 4
AT-4931 Mettmach
office@buroida.at
https://www.buroida.at/

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA