De cidertaveerne en "Wirt z'Trosselsdorf" presenteert historische apparatuur voor het maken van cider en een film over het maken van cider in 1966 in het oude "stoabloßen"-pershuis.
Tot 1981 werden er emmers cider geperst in de ciderkelder van de familie Miesenberger. Hiervoor moest een paard de trap op naar de bovenverdieping, waar het geduldig zijn ronde deed en de machtige "Göppel" aandreef, die op zijn beurt de cidervruchten plette. Nadat het verse sap door de grote pers van het fruit was gescheiden, stroomde het direct naar de kelder beneden.
Op 1 mei 1994 werd op de bovenverdieping van dit kleine gebouw een cidermuseum geopend. Hier kunnen bezoekers zien wat er vroeger werd gedaan om van de appels goede cider te maken. Je kunt de bewaard gebleven Göppel, houten ciderpersen en andere apparatuur zien die werd gebruikt om cider te maken.
Wendt u zich voor informatie tot het contact.
wettelijke contactgegevens
Trosselsdorf 9